Mijn winkelmand

0 artikelen € 0,00 Naar winkelmand
Inhoud
De lekkerste wildproducten bestelt u gemakkelijk online! Eet smakelijk!

Hertenbiefstuk met bramen-wijnsaus

 

Hertenbiefstuk met bramen-wijnsaus

Bron: www.mijnreceptenboek.nl

Porties: 4
Voorbereiding: 10 minuten
Bereiding: 30 minuten

 

Ingrediënten

  • 20 gr sjalotjes, fijngehakt
  • 1 theelepel uitgeperste knoflook
  • 60 gr bramenjam
  • 235 ml rode wijn
  • 235 ml runderbouillon
  • 15 gr boter
  • 1 snufje zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
  • 225 gr hertenbiefstuk
  • 12 verse bramen

Bereidingswijze

Verwarm de sjalotten, knoflook, bramenjam, en rode wijn in een steelpannetje op middelhoog vuur.
Laat dit sudderen tot het is teruggebracht tot ong. 120 ml vloeistof, ongeveer 15 minuten.
Zeef de vloeistof door een fijne zeef en zet apart.
Verwarm de runderbouillon in een aparte koekenpan op middelhoog vuur tot het met de helft verminderd is, 15 tot 20 minuten.

Meng de twee ingedikte sauzen samen, en roer de boter erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Verhit een koekenpan op middelhoog vuur.
Bak de hertenbiefstuk tot ze stevig aan beginnen te voelen, warm zijn, maar nog lichtroze zijn van binnen, 3 tot 4 minuten per kant.
Een thermometer ingestoken in het midden van de biefstuk moet minstens 65°C aangeven.
Serveer de biefstuk met de saus en een paar verse bramen.