Mijn winkelmand

0 artikelen € 0,00 Naar winkelmand
Inhoud
De lekkerste wildproducten bestelt u gemakkelijk online! Eet smakelijk!

Hertenfilet in korstdeeg met sjalot

 

Hertenfilet in korstdeeg met sjalot

Bron: www.mijnreceptenboek.nl

Porties: 4
Bereidingstijd: 30-60 minuten
Gang: hoofdgerecht

 

Ingrediënten

  • 100 g sjalotten
  • 1 plak korstdeeg (diepvries) van ongeveer 20 cm lang en 10 cm breed
  • 700 g hertenfilet
  • 75 g dadels
  • 75 g hazelnoten
  • 1 eetlepel frambozenazijn
  • 40 g honing
  • ½ dl notenolie
  • 20 g broodkruim
  • 1 eidooier
  • 1 eetlepel roomboter
  • Zout en peper

Bereidingswijze

De sjalotten pellen, halveren en in halve ringen snijden. De hertenfilet bestrooien met zout en peper. In een koekenpan de helft van de notenolie en 1 eetlepel roomboter op een laag vuur laten smelten en de filet om en om bakken - alleen kleuren, niet garen! De dadels in kleine stukjes snijden van een ? bij ? cm. De hazelnoten in kleine stukjes hakken. De sjalot in de rest van de notenolie aanzetten, zonder te kleuren. De hazelnoten toevoegen en deze lichtbruin laten kleuren. Als laatste de dadels en honing toevoegen en het geheel op smaak brengen met zout en peper.

Op de plak korstdeeg eerst wat broodkruim strooien en hierop de hertenfilet leggen. Vervolgens het sjalottenmengsel eroverheen verspreiden. Het korstdeeg dichtvouwen en dichtplakken met een beetje eidooier. Het korstdeegpakketje insmeren met de eidooier en afbakken in een voorverwarmde oven op 190? C in ongeveer 8 minuten. De hertenfilet 10 minuten in de oven op een temperatuur van ca. 50? C laten rusten. Lekker met gegratineerde aardappelen en gekaramelliseerde sjalot en witlof.

Serveertips

Laat het vlees altijd een paar minuten rusten; dan wordt het vlees malser en blijven de vleessappen tijdens het snijden in het vlees.