Mijn winkelmand

0 artikelen € 0,00 Naar winkelmand
Inhoud
De lekkerste wildproducten bestelt u gemakkelijk online! Eet smakelijk!

Hertensteaks met drambuie en knolselderij

 

Hertensteaks met drambuie en knolselderij

Bron: www.mijnreceptenboek.nl

Porties: 4
Bereidingstijd: langer dan 2 uur
Gang: hoofdgerecht
Keuken: Franse keuken
Smaak: zacht en romig

Sommige marinade worden na gebruik weggegooid, maar deze marinade, op basis van Drambuie en appelsap, is daar te lekker voor. Hij vormt de basis van een saus die heerlijk smaakt bij de malse hertensteaks.

 

Ingrediënten

  • 4 hertensteaks, ca 190 gr per stuk
  • 1 kleine knolselderij, geschild en in dunne plakjes olie, om in te frituren
  • 30 gr bloem
  • 3 dl wild of kippenbouillon
  • zout en versgemalen zwarte peper
  • verse takjes tijm, om te garneren

Voor de marinade

  • 3 el Drambuie
  • 3 el olie
  • 2 el appelsap
  • 1 laurierblaadje
  • 2 verse takjes tijm
  • 2 jeneverbessen, gekneusd

Bereidingswijze

Meng voor de marinade alle ingrediënten in een kom en voeg zout en peper te.
Voeg de hertensteaks toe en bedek ze goed.
Zet de kom afgedekt 5 uur of een nacht in de koelkast.

Frituur de knolselderij en hete olie knapperig.
Haal hem met een schuimspaan uit de pan, laat hem even uitlekken op keukenpapier en houd hem warm.
Haal de steaks uit de marinade een dep ze droog met keukenpapier.
Schenk de meeste olie uit de koekenpan en laat genoeg over om de steaks te bakken.
Bak ze 4 minuten aan elke kant.
Houd ze warm op een bord.
Doe de marinade in een kan en roer hem met de bloem tot een glad mengsel.
Doe dit in de pan met de bouillon en breng op smaak met zout en peper.
Breng al roerend aan de kook en laat 2 minuten koken.
Verdeel de knolselderij en steaks over borden.
Schep de saus over de steaks, garneer ze met tijm en dien ze op.