Mijn winkelmand

0 artikelen € 0,00 Naar winkelmand
Inhoud
De lekkerste wildproducten bestelt u gemakkelijk online! Eet smakelijk!

Hollandse slowstoof van wild

 

 

Wild suacijzenbroodjes met wildgehakt

Bron: De eigenkeuken

  • Porties: 4 personen
  • Bereidingstijd: 45 minuten
  • Gang: Tussendoor
 

Ingrediënten Wild saucijzen

  • 250 gram wildgehakt
  • 1/2 theelepel sambal oelek
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • 50 g gehakte champignons
  • 2 eieren
  • 2 eetlepels paneermeel
  • zout en versgemalen peper na smaak toevoegen
  • 10 blaadjes bladerdeeg

 

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 140 °C.
Borstel de champignons schoon met een borsteltje of een stuk keukenpapier.
Verwijder indien nodig de onderkant van de steel en snijd ze in vieren.
Doe de bloem in een diep bord en breng op smaak met zout en peper.
Wentel de reepoulet door de bloem.
Smelt de boter en bak het vlees aan tot het een mooi bruin kleurtje heeft.
Voeg de zilveruitjes en champignons toe en bak even mee.
Voeg de overige specerijen en de blokjes kruidkoek toe.
Blus af met de wijn, laat even verdampen.
Schraap met een houten lepel eventuele braadresten los van de pan, zodat ze zich mengen met de jus.
Ze geven veel smaak. Schenk de fond erop en breng aan de kook.
Zet de pan afgedekt in de oven en laat zo’n 2 uur stoven.
Proef de jus en breng eventueel nog op smaak.

Serveertip

Serveer de stoofschotel met winterse groentegerechten als rode kool, spruitjes, schorseneren of witlof. Lekker met aardappelpuree of aardappelgratin.