Mijn winkelmand

0 artikelen € 0,00 Naar winkelmand
Inhoud
De lekkerste wildproducten bestelt u gemakkelijk online! Eet smakelijk!

Wildzwijn medaillons met aardappel-mosterdpuree

 

Wildzwijn medaillons met aardappel-mosterdpuree

Bron: www.mijnreceptenboek.nl

Porties: 4
Gang: hoofdgerecht

 

Ingrediënten

  • 500 gram wildzwijnmedaillons
  • 50 gram roomboter
  • 4 dl slagroom
  • 2 dl witte wijn (fris & fruitig)
  • 3 eetlepels mosterd
  • 6 stronken witlof
  • 600 g kruimige aardappelen
  • 1/2 bosje bieslook
  • suiker
  • Peper en zout
  • Olijfolie

Bereidingswijze

Kruid de wildzwijn madaillons met peper en zout.
Braad ze 4 minuten aan in een combinatie van olie en boter.
Haal ze uit de pan, pak ze in met folie en laat ze staan tot het moment van serveren.
Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken.
Kook dan de aardappels tot ze helemaal gaar zijn.
Giet ze daarna af en stamp de aardappels goed fijn.
Doe de slagroom en mosterd erbij.
Wrijf tot slot de puree door een zeef om deze goed glad te maken.
Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de witlof een keer door midden en leg ze 3 minuten in een hete pan met anti-aanbaklaag.
Voeg dan een beetje kristalsuiker toe en laat de suiker karameliseren.
Blus af met de witte wijn, voeg de roomboter toe en laat het mengsel inkoken tot er een stroperige saus ontstaat.
Verdeel de smeuïge aardappelpuree over de borden.
Leg de wild zwijnmedaillons op de aardappelpuree.
Leg dan de witlof erbij en maak het gerecht af met wat fijngesneden bieslook.