Mijn winkelmand

0 artikelen € 0,00 Naar winkelmand
Inhoud
De lekkerste wildproducten bestelt u gemakkelijk online! Eet smakelijk!

Wildzwijnfilet met rozemarijn-pepersaus en gepofte roseval

 

Wildzwijnfilet met rozemarijn-pepersaus en gepofte roseval

Bron: www.mijnreceptenboek.nl

Porties: 4
Gang: hoofdgerecht

 

Ingrediënten

  • 2 eetlepel(s) boter
  • 1 theelepel(s) peperkorrels
  • 100 mililiter rode wijn
  • 500 gram roseval aardappelen
  • 2 stuk(s) rozemarijntakken
  • 2 stuk(s) tenen knoflook
  • 1 theelepel(s) tomatenpuree
  • 1 stuk(s) ui
  • 400 gram wild zwijnfilet
  • 200 mililiter wildfond

Bereidingswijze

Kook de aardappelen in de schil 10 minuten op laag vuur.
Giet af en laat uitwasemen.
Halveer ze, leg ze op een bakplaat en maak ze aan met zeezout, gehakte knoflook, rozemarijntakjes, peper en olijfolie.
Leg ze in een ovenschaal 20 minuten op 175 graden in de oven.

Bak de wildzwijn filet kort aan, bestrooi met peper en zout en leg 20 minuten op een ovenrek op 100 graden. in de oven.
Bak in dezelfde pan gehakte ui, knoflook en rozemarijntakjes aan.
Voeg tomatenpuree toe, bak nog even door en blus daarna af met de wijn en de fond.
Laat inkoken tot ze iets bind, zeef en breng op smaak met pepers en zout.